"Zorgeloos Verzekerd"

"Vertrouwd dichtbij"

 

"Onafhankelijk advies"

"Maatschappelijk betrokken"

Autoschade melden

Heeft u schade aan uw auto? Dat is al vervelend genoeg. Daarom proberen we u zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Dat kan bijvoorbeeld door het invullen van het onderstaande Europees Schadeformulier. Probeer het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en naar ons te versturen. Wij gaan dan meteen voor u aan de slag en nemen spoedig contact met u op.


Uiteraard kunt u bij schade ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.


 

Europees Schadeformulier

PDF-bestand


Toelichting Europees Schadeformulier

Het invullen en ondertekenen van het Europees schadeformulier betekent niet dat één van de partijen bij voorbaat erkent schuld aan het ongeval te hebben. U geeft slechts de feitelijke situatie weer.


INVULLEN VAN HET FORMULIER
Zowel de voor- als achterkant van het Europees schadeformulier moet worden ingevuld. De voorkantvult u in op de plaats van het ongeval, samen met de tegenpartij. Beide partijen kunnen op één formulier hun gegevens kwijt. Nadat alle gevraagde gegevens zijn vermeld, de handtekeningen en een politiestempel zijn geplaatst (indien politie aanwezig), kan het formulier in tweeën worden gesplitst, waardoor beide partijen een eigen exemplaar hebben.


De vragen op de achterkant kunt u thuis beantwoorden. Deze gegevens heeft de verzekeraar of de assurantietussenpersoon nodig voor zijn administratie en voor de schadeafhandeling.


Alle verstrekte gegevens kunnen worden verwerkt in de Stichting Centraal Informatie Systeem van in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen. Het privacyreglement van de Stichting CIS is op de registratie van toepassing.


Voor aanrijdingen met andere motorrijtuigen

Per aanrijding één boekje invullen. U kunt uw eigen boekje of dat van de tegenpartij gebruiken. Gebruik een balpen, schrijf in blokletters en zorg voor een harde ondergrond. Vul op de plaats van het ongeval de voorzijde in, onderteken zelf en laat ook de tegenpartij ondertekenen en indien aanwezig, de politie een stempel laten plaatsen. Geef één formulier aan de tegenpartij en neem zelf het andere exemplaar mee. Vul thuis direct de achterzijde van het formulier in en stuur dit met spoed aan uw assurantietussenpersoon of aan uw verzekeraar.


Voor voorvallen waarbij geen ander motorrijtuig betrokken is

Beantwoord aan de voorzijde de vragen 1 t/m 13 en gebruik hierbij het voor voertuig A bestemde deel. Vul ook de achterzijde volledig in en geef onder de rubriek ’aansprakelijkheid’ een omschrijving van het voorval. Stuur het formulier direct aan uw assurantietussenpersoon of aan uw verzekeraar. Indien het formulier niet voldoende ruimte biedt, kunt u de aanvullende gegevens op een blanco vel papier schrijven en dit met de aangifte meezenden.