"Zorgeloos Verzekerd"

"Vertrouwd dichtbij"

 

"Onafhankelijk advies"

"Maatschappelijk betrokken"

Voorkom ruzie door erfenis

14 mei 2016

Iedereen laat iets na als hij overlijdt. Niet iedereen heeft zijn nalatenschap geregeld. Mensen stellen dit vaak uit of men denkt ‘mijn familie moet het maar onderling regelen’. 

Helaas zijn erfenissen nogal eens aanleiding voor familieruzies. Daarom is het belangrijk uw nalatenschap goed te regelen. Het gaat daarbij niet alleen om spaargeld en een eigen huis, maar ook om persoonlijke bezittingen. Denk aan kleding, sieraden, meubels en eventuele schulden. Het wettelijk erfrecht bepaalt wie uw erfgenamen zijn. Dat zijn in eerste instantie uw partner (via huwelijk of geregistreerd partnerschap) en uw kind(eren). Heeft u die niet, dan gaat het naar ouders, broers en zussen. Zijn die er niet, dan naar grootouders, ooms en tantes.

Wilt u het anders regelen? Dan heeft u een testament nodig. In het boekje ‘Hoe regel ik mijn nalatenschap’ van de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) kunt u alles lezen over erven, uw testament en erfrecht. 

Heeft u vragen over bijvoorbeeld het betalen van uw uitvaart of financiële zekerheid voor uw nabestaanden? Neem dan contact met ons op.  Terug naar nieuwsoverzicht